Втори национален протест срещу насилието се провежда в страната. Граждани от

...
Втори национален протест срещу насилието се провежда в страната. Граждани от
Коментари Харесай

Протестиращи в подкрепа на Дебора потърсиха сметка на Рашидов НА ЖИВО

Втори народен митинг против насилието се организира в страната. Граждани от разнообразни градове излизат пред правосъдните покои по места с претенции за обективни санкции при демонстрация на експанзия и в поддръжка на Дебора.

В Стара Загора:



Случаят с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора, което получи 400 шева след принуждение от мъж, с който е имало връзка, провокира вълна от отвращение.

В града под липите митингът още веднъж е най-многоброен.



Протестиращи излязоха на улицата и в София.Протестиращите показаха и възмущение против думите на Вежди Рашидов. В понеделник депутатът от ГЕРБ провокира скандал с думите си " Има и в този момент закони. К`во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна ". 


Снимка: Георги Кюрпанов-Генк, 24 часа

Десетки се събраха и пред Съдебната палата в Пловдив. Протестиращите се оповестиха срещу насилието и то освен против дами. Разказаха, че и доста мъже също са подложени на тормоз и принуждение.

Протести има и в други огромни градове на страната като условията са дни и същи. Те бяха декларирани ясно от уредниците още през вчерашния ден.
1. Настояваме в Наказателния кодекс да се впише текст, който да криминализира всяка демонстрация на принуждение, унизително отнасяне и мъчение. За да няма неправилни тълкования и обстановки от рода на тази, в която 400 шева, разрушен нос и остригана глава са „ лека телесна щета “ и насилникът да излезе с парична санкция. Деянието не е " лека телесна щета ", а контузия за цялостен живот, тъй като раните ще зараснат и белезите може би има по какъв начин да се заличат, само че душевният призрачен сън ще остане. Трябва да излъчим сигнал, че ние като общество повече няма да толерираме насилието, тъй като човешкият живот е скъп.2. Увеличаването на присъдата за междинна телесна щета от 6 година на 8 година единствено по себе си не е решение, когато имаме корумпирана система, в която в случай че познаваш верните хора с няколко позвънявания се спуска чадър и казусът е решен, само че не в интерес на жертвата. Символичното увеличение на санкцията от 500 до 1000 лева за лека телесна щета също няма да промени картинката изключително. Искаме реформирана правосъдна система с нови, честни и квалифицирани хора, които да работят в името на народа, а не в името на мощните на деня. Нуждаем се от квалифицирани експерти в правосъдната ни система, които не се задействат благодарение на обществените мрежи, а такава, които си правят съзнателно и умело работата. Правосъдната промяна би трябвало да е огромна и към нея да се подходи с цялата нужна съвестност, с цел да се положат основите на един по-справедлив и заслужен живот тук.3. Как се дефинира тъкмо интимна връзка? Това е доста разтегливо разбиране, което допуска нови малки врати в закона и благоприятни условия за хора като арбитър Гьонева да отсъдят неправилно. Не може да попадат понятия като „ релативно дълготраен съюз “. Това е несериозно по отношение на всички български жители.4. Искаме да се подведат под отговорност всички лица, които са имали отношение по здравната експертиза и правосъдното решение, в резултат на които в началото е пуснато лицето против парична гаранция. Да стартират инспекции от КПКОМПИ и Национална агенция за приходите на съдии, прокурори и лицата виновни за здравната експертиза.Никой не би трябвало да си мисли, че може да взема решение човешки ориси небрежно, с лекост и усмивка, небрежност и да сбърка (съзнателно или не) безнаказано. Става дума за всички нас. България би трябвало да е майка, а не мащеха.5. За всички издали правосъдни решения и медицински експертизи да има уговорка за персонална отговорност и правото да бъдат наказани.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР